Lussebullaaaarr


Hm.. Man ser nog att jag är sjuk där.. eheh


Här kommer receptet på godaste saftigaste fluffigaste lussebullarna!

200 g smör
5 dl mjölk

2 g saffran

1 paket jäst / 50 g

1 krm salt

1 ½ dl socker

3 msk ljummet vatten

2 ägg

16-17 dl vetemjöl

 

Gör såhär:

  • Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölk och låt det bli fingervarm. Tillsätt saffran.
  • Smula ner jästen i en annan bunke. Strö över salt och socker. Häll på ljummet vatten. Rör om.
  • Häll i mjölkblandningen i jästblandningen.
  • Knäck ner äggen och rör om igen.
  • Häll i mjölet förutom 1 dl till utbakning.
  • Arbeta med degen tills den blir smidig.
  • Låt den jäsa 1-1 & ½ timma.
  • Värm ugnen till 260 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Ta ut degen och knåda den. Dela i två delar. Skär varje del i fyra, sedan varje del i fyra igen, så att du har 32 st bitar.
  • Låt jäsa i 10 minuter.
  • Pensla med vispat ägg. Tryck ner russin.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0