Lussebullaaaarr

Hm.. Man ser nog att jag är sjuk där.. eheh
Här kommer receptet på godaste saftigaste fluffigaste lussebullarna!
Här kommer receptet på godaste saftigaste fluffigaste lussebullarna!
200 g smör
5 dl mjölk
2 g saffran
1 paket jäst / 50 g
1 krm salt
1 ½ dl socker
3 msk ljummet vatten
2 ägg
16-17 dl vetemjöl
Gör såhär:
-
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölk och låt det bli fingervarm. Tillsätt saffran.
-
Smula ner jästen i en annan bunke. Strö över salt och socker. Häll på ljummet vatten. Rör om.
-
Häll i mjölkblandningen i jästblandningen.
-
Knäck ner äggen och rör om igen.
-
Häll i mjölet förutom 1 dl till utbakning.
-
Arbeta med degen tills den blir smidig.
-
Låt den jäsa 1-1 & ½ timma.
-
Värm ugnen till 260 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Ta ut degen och knåda den. Dela i två delar. Skär varje del i fyra, sedan varje del i fyra igen, så att du har 32 st bitar.
-
Låt jäsa i 10 minuter.
-
Pensla med vispat ägg. Tryck ner russin.
-
Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
Kommentarer
Trackback